Futópad ízületkímélő rendszerek

Futópad ízületkímélő rendszerek

Ízületkímélő rendszerek - futószalagok

Az alábbiakban több fontos dolgot, funkciót, tulajdonságot bemutatunk, amik a futógépek ízületkíméléséhez kapcsolódnak. Nagyon fontos, ha nem az egyik legfontosabb egy futógépnél ez a tulajdonság, hiszen az egészségünkkel "játszunk" és egyátalán nem mindegy milyen talajon futunk. Az alábbi példák és típusok a Horizon Fitness és Vision Fitness futópadokban találhatóak meg, melyek talán a legjobb rendszerekkel vannak ellátva, ezért is választottuk ezeket a bemutatásra. Sajnos az általunk forgalmazott 18 márka közül, csak ezek voltak azok a modellek amikről van mit elmondani. A többi modellben a szokásos "xy" fantázia nevű rendszer található, de technikailag, csak pár gumipogácsa van a futófelület alatt és ezeket nevezik el mindenféle fantázia névvel. Természetesen van a többi modell közt is olyan ami nem csak az említett gumipogácsákat tartalmazza, hanem tényleges rendszer van a név mögött, de olyan mint a választott Horizon, Vision nincs még egy - mivel minden modellben megtalálhatóak ezek a rendszerek!

Tartalom:

 • Miért válasszon futópadot?

 • Milyen szempontok szerint válasszunk futópadot?

 • Izületkímélő rendszerek - futószallagok

 • VCS izületkímélő rendszer

 • COMFORTzone izületkímélő rendszer

 • AIRcell izületkímélő rendszer

 • ORTHObelt futószalag

 

Miért válasszon Futópadot?

 • Jól ismert, könnyen használható, ajánlott mozgásforma

 • Általában az edzés intenzitása, dőlészög és a sebesség is változtatható amit a szabadban nem tudunk kivitelezni és nem mindig adott olyan tájegység ami erre alkalmas lehetne.

 • Támogatja a lábizmok és a csontok megerősítését

 • A szabadban való futáskor keletkezett izületi problémák és fájdalmak kiküszöbölése végett, hiszen a futópadokban komoly izületkímélő rendszerek találhatóak, amiket még egy igen profi sportcipő sem tud helyettesíteni!

 • Otthonában kényelmesen esőben, hóban, fagyban, sárban... bármikor kényelmesen edzhet

 • Mert az egyik legjobb kardió mozgásforma

 • Kiválóan alkalmas zsírégetésre, szálkásításra, erősítésre... is!

 • ... sorolhatnánk még rengeteg pozitív dolgot, de ez a cikk most nem erről fog szólni

Milyen szempontok szerint válasszunk futópadot?

 • Az egyik tényező a MOTOR - egy futógépben rengeteg féle motor található. Vannak egyenáramú és váltóáramú motorok (AC/DC motor), az egyik erősebb a másik kevesebbet fogyaszt, találhatóak 1,5 Le -től akár 7 Le-ig motorok, de nem mindig a nagyobb a jobb! erre az alábbiakban kitérünk bővebben!
 • Nagyon fontos a futószallag mérete - egy rövid szűk futószallagon nem lehet kényelmesen futni , sétálni. Az adott magassághoz a megfelelő méretű szallag szélességet és hosszt kell kiválasztani! Ajánlott 40cm-től felfele...
 • Elengedhetetlen az izületkímélő rendszer - de vajon melyiket válasszuk?!
 • Garancia és szervizháttér - egy jó márkánál alapban komolyabb garanciákat adnak mint az átlag garanciális idő
 • Computer tulajdonságai - Ez igazából már kényelmi funkció, itt mindenkinek magának kell eldőntenie, mit is fog használni és mire is van szüksége, nem mindenkinek van szüksége 50-100 programra, van aki az életben egy programot sem fog használni és lehet többet fizet a vásárlásnál mert az eladó rábeszélte egy ilyen futópadra, nem mindenkinek van szüksége LCD tévére, ami fontos, hogy jól látható kijelző legyen - sok kellemtlenségtől óvhatja meg magát

 

Komfort és ízületkímélő rendszerek - tulajdonságok

A cikkünk ezen részében olvashat az ízületkímélő rendszerekről és a futó szallagokról:

VCS ízületkímélő rendszer:

 

A VCS ízületkímélő rendszer a Variable Cushioning System rövidítése, ami annyit jelent, hogy Variálható ízületkímélő rendszer. A VCS izületkímélő rendszer hasonlóan működik mint egy "nagyteljesítményű" sportcipő. Egy sportcipőnek a legpuhább része a sarka. A Horizon Fitness - Vision Fitness a futópadok elejére egy puhább csillapítót szerelt, míg középere egy közepes erősségűt és a futópad hátsó részéhez pedig egy erősebbet tettek, így garantálva a tökéletes ízületkímélést.

alt

A kombinált VCS ízületkímélő rendszer nagy sűrűségű polimerből készül. Ezek a különböző keméynségű "gumibakok" garantálják részben az ízületkímélés egyik részét. Folyamatosan terhelhetőek és minden Horizon Fitness futópadba beépíthetőek.

alt

A VCS ízületkímélő rendszer alapja a különböző keménységű csillapító gumibakok. (átlag futópadokban ilyen gumibakok vannak elhelyezve, viszont csak egyféle keménységben) Nagyon kényelmessé teszi a futófelületet, így biztosan nem fog sérüléseket elszenvedni hosszú távon sem. Ezt a területet ahol ezek a csillapító rendszerk találhatóak COMFORTzone névvel nevezték el.

A futópadok oldalán elhelyezett COMFORTzone matrica megmutatja, hogy hol  található a rendszer. Segít, hogy tudjuk mikor futunk a kényelmes COMFORTzone -ban, így kihasználhatjuk a Horizon Fitness Futópadok által nyújtott kényelmi és védelmi tulajdonságokat.

A COMFORTzone 50 például azt jelenti hogy a megjelölt területtől előre 25cm és hátra 25cm-re található a komfort zóna. Így a legkényelmesebb zónában futhatunk.

alt

 

A COMFORTzone kiterjesztése függ a futópad modellektől. ( Pl : COMFORTzone 50 ; COMFORTzone 70...)

 

A VCS COMFORTzone rendszer az alábbi Horizon Fitness futópadokban találhatóak meg:

 

AIRcell ízületkímélő rendszer

 

A Horizon Fitness AIRcell ízületkímélő rendszer szintén egy egyedülálló fejlesztés a Horizon Fitness mérnökeitől. Ez a rendszer tulajdonképpen egy komolyabb teherbírású "légtalp". Ezt a rendszert kombináltan lehet megtalálni a Horizon Fitness futópadokban a VCS ízületkímélő rendszerrel együttesen. Használata során kevésbé vesszük igénybe az izületeinket, így kevésbé terheljük szervezetünket. Ez a rendszer még a vázszerkezet és a futólap között is csillapít, így szinte az összes rázkódást elnyeli ami a futópadot érinti.

alt

 

Az AIRcell rendszer az alábbi Horizon Fitness futópadokban találhatóak meg:

 

ORTHObelt futószallag

 

Az ORTHObelt futószalag csak a Horizon Fitness saját futópadjain található meg. A Horizon Fitness mérnökei azért találták ki, hogy még kényelmesebbé, halkabbá és jobb rezgéscsillapítóbbá tegyék futópadjaikat! Ezek az ORTHObelt futószalagok az átlag szalagoknál jóval tartósabbak és kényelmesebbek. A hagyományos szalagok sokszor egy bizonyos futási idő elteltével "rideggé és merevvé" válnak ezáltal elkezdenek töredezni és előbb utóbb cserére szorulnak mert nem biztonságos már rajtuk a futás és tönkre is tehetik a futópad egyéb alkatrészeit. Az ORTHObelt futószalag több rétegből áll, az alsó réteg egy különösen kemény polimer anyag, míg a felszíne egy lágy gumi borítás. Ez a kombináció biztosítja a kényelmet és tartósságot. Felületét / mintázatát úgy alakították ki, hogy az áramló levegő jobban el tud "oszlani" így halkabb, mint egy átlag futószalag. Jobb tapadó képességgel rendelkezik és biztosít egy még rezgéscsillapítóbb futást! A Horizon Fitness 2 féle Orhopedic szallagot gyárt, egy 3,1mm-est és egy 4,4mm-est, ezek típusonként változóan vannak szerelve, a Futópadjaink leírásában megtalálható, hogy melyik milyen szallaggal van szerelve, illetve az alábbiakban kigyűjtöttük Önöknek segítség képpen.

 

alt

 

Az ORTHObelt futószalag az alábbi Horizon Fitness futópadokban találhatóak meg:

 

 

Reméljük hasznos tanácsokkal és tippekkel sikerült szolgálnunk!

Amennyiben kérdése lenne kérem hívja bizalommal ügyfélszolgálatunkat!

0 Hozzászólások "Futópad ízületkímélő rendszerek"

Hozzászólás írása

Név:


Írd be a mező alatti kódot:

Hozzászólás:
Megjegyzés: HTML nem értelmezett!